Voice Internetworking Experts


Post New Topic  Post A Reply
my profile | register | search | faq | forum home
  next oldest topic   next newest topic
» Voice Internetworking Experts   » Cisco CCIE Voice Discussion Forums   » CCIE Voice Lab   » Bearer capability not implemented

UBBFriend: Email this page to someone!    
Author Topic: Bearer capability not implemented
Jerko
Member

Member # 12288

Rate Member
posted July 18, 2007 12:44 PM      Profile for Jerko     Send New Private Message      Edit/Delete Post  Reply With Quote 
Strange....

When calling from R2 to "PSTN" call fails with Bearer capability not implemented. When calling from "PSTN" to R2 call ic connected normaly.

R2 is connected via T1 back to back to "PSTN" (2620XM) with 2 E1s and 2 T1s. Same behaviour when calling "PSTN" from HQ that is MGCP to CCM. R2 is H.323 to CCM.

IOS 12.4.3g, then 12.4.5b, then 12.4.16. Same problem !!!

Anyone?

R2#
*Jul 16 16:06:36.643: ISDN Se0/2:23 Q931: Applying typeplan for sw-type 0xD is 0x0 0x0, Calling num 3001
*Jul 16 16:06:36.651: ISDN Se0/2:23 Q931: Applying typeplan for sw-type 0xD is 0x0 0x0, Called num 911
*Jul 16 16:06:36.651: ISDN Se0/2:23 Q931: TX -> SETUP pd = 8 callref = 0x0081
Bearer Capability i = 0x8090A2
Standard = CCITT
Transfer Capability = Speech
Transfer Mode = Circuit
Transfer Rate = 64 kbit/s
Channel ID i = 0xA98383
Exclusive, Channel 3
Display i = 'sitebph1'
Calling Party Number i = 0x0081, '3001'
Plan:Unknown, Type:Unknown
Called Party Number i = 0x80, '911'
Plan:Unknown, Type:Unknown
*Jul 16 16:06:36.747: ISDN Se0/2:23 Q931: RX <- CALL_PROC pd = 8 callref = 0x8081
Channel ID i = 0xA98383
Exclusive, Channel 3
*Jul 16 16:06:38.883: ISDN Se0/2:23 Q931: RX <- DISCONNECT pd = 8 callref = 0x8081
Cause i = 0x82C1 - Bearer capability not implemented
*Jul 16 16:06:38.891: ISDN Se0/2:23 Q931: TX -> RELEASE pd = 8 callref = 0x0081
*Jul 16 16:06:38.911: ISDN Se0/2:23 Q931: RX <- RELEASE_COMP pd = 8 callref = 0x8081

Posts: 15 | From: Croatia | Registered: May 2004  |  IP: Logged
CharlesNY
Guru

Member # 17106

Member Rated:
posted July 24, 2007 01:25 PM      Profile for CharlesNY     Send New Private Message      Edit/Delete Post  Reply With Quote 
I assume you are running CME on your PSTN right? Is 911 one of the DN on your PSTN phone? Do you have problems calling other DNs? You want to show us some configs?

How do you put 2 T1 and 2 E1 to on the 2620XM? My PSTN is 3640 w/2xNM-HDV & 2MFT-T1 running 12.4.5b. I don't have the problem you are describing.

Posts: 125 | From: New York | Registered: Sep 2005  |  IP: Logged
Jerko
Member

Member # 12288

Rate Member
posted July 25, 2007 12:12 AM      Profile for Jerko     Send New Private Message      Edit/Delete Post  Reply With Quote 
Solved days ago but I had no time to update post:)

Problem was in codec on CME (PSTN) side. After I fixed codec between PSTN ISDN and PSTN CMErouter to G.711u(I have 2 routers for PSTN emulation), bearer problem vanished [Smile] .

So problem was configuration issue.

Posts: 15 | From: Croatia | Registered: May 2004  |  IP: Logged


All times are Eastern Time  
Post New Topic  Post A Reply Close Topic    Move Topic    Delete Topic next oldest topic   next newest topic
Printer-friendly view of this topic
Hop To:


Contact Us | Voice Internetworking Experts